Recent Posts

2009. április 10., péntek

Húsvéti Krokodil "Dundee"






Végre itt a kedvenc ünnepem, a Húsvét! Gyermekkoromban ilyenkor került először paprika, paradicsom, retek és újhagyma az asztalra. Imádom a sonkát tojással, hozzá a tormát, a kalácsot és persze a sok friss zöldséget.
A kalácsot már régóta én sütöm, de idén kaptam egy igazán különleges receptet, amiben kiélhetem az alkotó kedvemet is. Egy egyszerű sós kalács recept, szépséges külsővel és finom töltelékkel.

Rögtön 2 is készül belőle, mert remek meglepetésnek gondolom Anyukám 12.-i születésnapjára.


Hozzávalók 1 krokodilhoz:

50 dkg liszt
2,5 dl langyos tej

10 dkg tejföl

2 púpozott ek olvasztott vaj

2 tk só

1 ek cukor

2,5 dkg élesztő


Töltelék


30 dkg gomba

15 dkg sonka

15 dkg reszelt sajt

krémsajt

medvehagyma

1 cs. újhagyma

kevés frissen reszelt torma



Az élesztőt felfuttatom és összedolgozom az alapanyagokat. Ruganyos, könnyen nyújtható tésztát készítek 1,5 órát pihentetem. A töltelékhez kevés olívaolajon pici sóval, frissen őrölt borssal ledinsztelem a gombaszeleteket és az újhagyma karikákat, megszórom kevés liszttel és miután leveszem a tűzről belekeverek 1 krémsajtot, a reszelt sajtot, a tormát és a kockára vágott sonkát. Mikor a tészta megkelt a fotósorozaton látható módon nyújtom, bevagdosom, aztán beborítom a közepét medvehagyma levelekkel, ráhalmozom a tölteléket, majd azt is beborítom levelekkel, hajtogatom, formázom.Végül lekenem tojássárgával összekevert tejjel. Még egy 1/2 óra pihentetés, aztán 180 fokon 25 percig sütöm előmelegített sütőben.


1 megjegyzés:

Olive Tree írta...

Hi, it's a very great blog.
I could tell how much efforts you've taken on it.
Keep doing!