Recent Posts

2009. április 26., vasárnap

Sült padlizsán és cukkini mozzarellával




A tél végi fogyókúrám után, mikor végre újra ehettem bármit, ez volt az első vacsorám. Igaz akkor még light változatban, de azóta továbbfejlesztettem. Volt már önálló fogás, akkor került bele darált, fűszerezett pulyka hús is. Ma ismét köretként kerül az asztalra grillezett csirkemell szeletek mellé.

Nem mondhatnám, hogy nem macerás egy kicsit, de megéri. Én rögtön nagyobb adagot készítek, mert másnap mire összeérnek az ízek még finomabb.
A padlizsánokat és cukkiniket nem túl vékony karikára vágom és jól besózom, majd a padlizsánokat műanyag szűrőbe teszem. Pár órát így hagyom, aztán egy nagy tepsibe sütőpapírt teszek és megkenem olívaolajjal. Belefektetem a megtörölgetett szeleteket és a tetejüket is megkenem olajjal (kenőecsetet szoktam használni). Végül oregánot morzsolok rájuk és előmelegített sütőben, félidőben megforgatva grillezem őket. És így tovább míg el nem fogy az összes szelet. Volt már, hogy siettem és két rétegben sütögettem.
Mikor ezzel megvagyok egy nagy tepsibe vagy jénai tálba rétegezem. A sorok közé általam eltett fokhagymás, bazsalikomos paradicsom szószt öntök. Ennek hiányában sűrű, aprított paradicsom konzerv és fokhagyma is megteszi. A tetejére legalább 2 mozzarella golyót rácsipkedek, megszóróm még egy kis reszelt grana padanoval és forró sütőben összesütöm. A mozzarellát helyettesítettem már fetával is.

Hozzávalók (egy kisebb kerek jénaiba)

2 padlizsán
2 cukkini
1 mozzarella
1 doboz hámozott paradicsom
fokhagyma
bazsalikom
olíva olaj

grana padano



0 megjegyzés: