Recent Posts

2009. április 4., szombat

Tintahalas spagetti medveshagymás, paradicsomos garnélával





Imádok piacra menni. Számomra feltöltődést jelent. A nézelődés közben kikapcsolok, olyankor csakis az jár a fejemben, hogy miből mit lehetne készíteni. Többnyire beérem az újpalotai csarnokkal is, ami alig 10 percre van tőlem és ahol már megvannak a jól bevált helyeim. De az abszolút kedvenc a Fővám téri Nagycsarnok. Képes vagyok egy órát buszozni, hogy ott vásárolhassak be hétvégére. Halat, rákot és egyéb tengeri herkentyűket, fűszereket, kenyérlisztet szinte csakis onnan szerzek be.

Sashalmi lány lévén már második éve igyekszem kertet varázsolni a 4. emeleti erkélyre. Pár fűszer és persze koktélparadicsom kap majd ott helyet. Valami gyors, de finom ebéd kellett. Még a télen hazakívánkozott velem a Nagycsarnok Ázsia boltjából egy csomag tintahalas spagetti. Bizarr, fekete színe mellé valami élénk szószt képzeltem. Egy félreértelmezett bevásárló cetli okán Tamásom elárasztotta a konyhám gyönyörű, üde medvehagyma levelekkel. Két alapanyag így adott volt. Az enyhén fokhagyma ízű levelekhez remekül passzol szerintem a garnéla, egy kis paradicsom pirossága pedig a színhatás kedvéért is jó lehet. Míg a tésztavizet forraltam egy magas falú serpenyőben vajon pirítani kezdtem a tisztított garnéla farkakat. Mikor összekunkorodtak és szép rózsaszínűek lettek, sóztam, frissen őrölt borssal szórtam meg, ráöntöttem egy doboz aprított paradicsom konzervet, adtam hozzá egy kis száraz fehérbort. Épp csak összeforraltam, majd végül beleszórtam egy nagy csokor apróra vágott medvehagymát és kevés friss kakukkfüvet. Az időközben felforrt vízbe sót tettem és al dante főztem a tésztát, ami várakozásaimmal ellentétben nem színezte be a vizet. A leszűrt tésztát és a szószt össze-kevertem. Tálaláskor grana padanot forgácsoltam rá.
A késői ebéd utáni jegeskávét már a "kiskertünkben" ihattuk meg.

Hozzávalók 2 személyre:

25 dkg garnéla farok
1/2 csomag tintahalas spagetti
1 doboz aprított paradicsom konzerv
1 nagy csokor medvehagyma
vaj
száraz fehérbor
grana padano
kakukkfű
só, fehérbors

0 megjegyzés: