Recent Posts

2009. május 9., szombat

Fekete erdő fagylalt



2 éve szereztem be egy fagylaltgépet, szerintem igazán jutányos áron, 5000 forintért.
A tartálya azóta is mindig bent van a mélyhűtőben, hogy ne legyen akadály a hirtelen támadt fagylaltozhatnék előtt. Szerintem igazán jó fagyit csakis így lehet házilag gyártani. Olvastam olyan recepteket is, hogy 1-2 óránként át kell kevergetni a masszát, de se a mélyhűtőnek nem tesz jót az állandó nyitogatás, se a fagylaltunk állaga nem lesz olyan, amilyennek szeretnénk. Ergo igazán megéri ez a kis beruházás annak aki igazi gyümölcsökből, igazi csokoládéból stb. készült fagyit szeretne mindenféle adalékanyagok, állományjavítók, mesterséges színezékek nélkül. Tavasz, jó idő, friss gyümölcs. Minden adott egy kis fagylaltozáshoz. Nálam viszont
árválkodik még egy nagy zacskó magozott meggy tavalyról a mélyhűtőben, amit időszerű lenne leolvasztani. Így tehát friss gyümölcs ide vagy oda az eperfagyi még várat magára. A meggyet tejszínnel és finom csokoládéval házasítva kész is a fekete erdő fagylalt.
Az olvadó meggyhez adtam 2 csomag vaníliás cukrot, 2-3 evőkanál barnacukrot és pár evőkanál házi meggy lekvárt aztán irány turmix. Fél liter tejszínnel lazítottam. Beleöntöttem a gépbe és mikor már majdnem kész volt belefolyattam 1 nagy tábla olvasztott csokoládét.


Hozzávalók


1 kg meggy
5 dl tejszín
meggy lekvár ( elhagyható )
2 cs vaníliás cukor
cukor
1 tábla jó minőségű étcsokoládé




0 megjegyzés: