Recent Posts

2009. június 21., vasárnap

Álompite málnával, kókusszal és fehércsokoládéval



Ha kedvenc gyümölcs, akkor egyértelműen MÁLNA. Olyan Ő számomra, mint a zöldségek közt a paradicsom. Jöhet bármilyen formában és mennyiségben. Málna ízű rémségek viszont kíméljenek!
Egyszer azért kipróbálnám, hogy mégis mekkora mennyiség után mondanám, hogy: Köszönöm, de elég volt :)
Idén ez is korábban érkezett és el is kezdem vásárolni, mert félek, hogy az időjárás nem szeretné, ha sokáig élvezhetném a számomra legkedvesebb gyümölcsöt.
Ettem már magában, készült belőle sorbet és most ez a pite. Nem tartozik az olcsó és a kalóriaszegény sütemények közé, de az első falat után ez már bizton állíthatom, hogy senkinek se jut majd eszébe. A málna remekül harmonizál a kókusszal és ha már csoki, akkor ehhez a pároshoz csakis fehér.
A tésztához a tojásokat habosra kevertem a cukorral, a vajjal és egy csipet sóval. Hozzáadtam a sütőporral elkevert lisztet. Sűrű ragacsos masszát kaptam, amit valahogy mégis sikerült belesimítgatnom egy nagyobb téglalap alakú tepsibe, amibe előzőleg sütőpapírt is tettem. No, pont a sütőpapír nehezítette a dolgom. Mikor nagyjából egyforma vastagságúra egyengettem, akkor megszórtam zsemlemorzsával. Erre jött a liszttel és apróra vágott fehércsokival összekevert málna, majd a kókusz chips. A tetejére rászórtam a vajból, lisztből, aprított mandulából, cukorból és vaníliás cukorból álló tésztát, amit épp csak morzsás állagúra kevertem és 200 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütöttem. Kb. 10 perc után egy sütőpapírt terítettem a tetejére.
Lehetne még fokozni tejszínhabbal vagy vanília fagylalttal, de szerintem így magában fantasztikus.

Hozzávalók

tészta
16 dkg vaj
18 dkg cukor
5 tojás
40 dkg finom liszt
3 ek sütőpor

töltelék
75 dkg málna
20 dkg fehércsokoládé
1 ek liszt

morzsa
12 dkg szoba hőmérsékletű vaj
12 dkg liszt
8 dkg hámozott mandula
8 dkg
cukor
2 csomag vaníliás cukor

továbbá
4 ek zsemlemorzsa
8 dkg kókusz chips

0 megjegyzés: