Recent Posts

2009. június 11., csütörtök

Rácsos linzer cseresznyével és túróval



Mostanság már tényleg nem érdemes határozott elképzeléssel piacra mennem, mert úgyis bekerül a kosárba pár olyan dolog, amivel akkor még nem tudom mihez is kezdek majd.
Így jártam a cseresznyével. Ez még nem az az igazi nagyszemű, sötét bordó fajta, de nem tudtam ellenállni. Először csak egy cseresznyés vizes piskótára gondoltam, aztán lepényre. Végül vasárnap reggelre megálmodtam a következő receptet:
A lisztet összekevertem a sütőporral és elmorzsoltam a vajjal. Hozzákevertem a többi hozzávalót és betettem a hűtőbe 1 órára. Közben a túrót összekevertem a tojássárgákkal, a vaníliával, a cukorral és a tojásfehérjékből vert habbal. Majd a legvégén belekevertem a morzsát. A cseresznyét még reggel kimagoztam és felfőztem a cukorral, fahéjjal, kardamonnal és a dzsemfixxel. Mivel túl édesnek ítéltem, így belekevertem 4 ek krémbalzsamot.
Egy tepsibe sütőpapírt tettem és belenyomkodtam a tészta kétharmadát. Először a túrót tettem rá, majd a cseresznyét. A tetejére a maradék tésztából rácsot formáztam. A rácsokat megkentem 1 tojás sárgájával és előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütöttem.



Hozzávalók:

25 dkg liszt
20 dkg darált mogyoró
5 dkg darált dió
25 dkg porcukor
25 dkg vaj
2 tojás sárgája
1 sütőpor
citromhéj
fahéj
csipet só

50 dkg túró
cukor
vaníla
2 tojás sárga
4 tojás fehérje
citromhéj
5 ek zsemlemorzsa

1 kg cseresznye
cukor
fahéj
kardamon (elhagyható)
cseresznyés krém balzsam (elhagyható)
1/2 tasak Dr. Oetker dzsemfix 3:1





0 megjegyzés: