Recent Posts

2009. augusztus 20., csütörtök

Baconbe csavart csirkemell falatok



Ez a nyár nálunk az esküvőkről szól. 3-ra kaptunk meghívást illetve 3-ra tudtuk elfogadni, a többit idő hiányában vissza kellett utasítanunk. Mivel kivétel nélkül vidéken voltak/lesznek, így elmaradtak a nagy hétvégi főzések és a sárgabarack eltevésére is csak most került sor. Nem szánok külön posztot neki, mert egyszerűen csak minimál cukorral és Dr. Oetker 2:1 dzsemfix-szel tettem el. Amúgy is csak kapkodom a fejem, nem is olyan rég tettem el az epret, a sárgabarackot, most az őszibarackot, és csak remélhetem, hogy mire kinyaralom magam még lesz paradicsom!
Az egyik esküvőn nagyon finom hús falatkákat ettünk és azt igyekeztem reprodukálni. Könnyű, gyors ebéd. Ideális a befőzés mellé. Arról nem is beszélve, hogy mennyei!
Egy csirkemellet közepes darabokra vágtam, körbetekertem bacon-nel. Olajjal kikent tepsibe tettem, frissen őrölt színesborsot szórtam a tetejére és köré locsoltam némi száraz fehérbort. Lefedve 15-20 percig 180 fokon sütöttem, majd még 5 percig fedő nélkül grilleztem.
Egy másik tepsiben csirkemájakat sütöttem hasonló módon, csak épp fehérbor nélkül. Sóra egyik esetben sincs szükség, mert bőven elég a szalonna sóssága.
Tamásom közben felszeletelt egy pár paradicsomot, újhagymát, kápia és zöldpaprikát, ami balzsamecetes, olívaolajos öntettel, jól lehűtve némi friss, puha kenyérrel isteni kisérője volt a májas és húsos falatoknak.

Hozzávalók:

1 csirkemell
40 dkg csirkemáj
40 dkg bacon
kevés olaj
frissen őrölt bors
1-2 dl száraz fehérbor






0 megjegyzés: