Recent Posts

2009. augusztus 16., vasárnap

Joghurt fagylalt

Ebben az őrült hőségben nincs is jobb, mint egy mennyei fagylalt vacsora után, előtt, netán helyett :) Vanília fagylalt általában csücsül a mélyhűtőmben, mert egy jegeskávé bármikor jól jöhet. Újabban pedig ez a fagyi is állandó helyet bérel nálunk, mert bármilyen gyümölccsel, dzsemmel kiegészítve vagy magában is hihetetlenül finom. És nem utolsó sorban igazán egyszerű és meg sem közelíti a bolti fagylalt árát.
Joghurtból mindenképp valami jobb minőségű, krémesebbet kell keresni. Nálam változatlanul a Cserpes féle a nyerő, de a LIDL-ben kapható is megfelel.
A cukorból és a vízből egy csipet sóval szirupot főzők, majd lehűtöm. A joghurtot összekeverem a vaníliával, a citrom héjával és levével és hozzáadom a szirupot. Nemrég vettem narancsos és citromos ízesítésű vaníliás cukrot, így mindkettőből szórok bele, de ez természetesen elhagyható. Az egész masszát jól lehűtöm. Akár előző este is elkészíthető, vagy csupán 1/2 órát pihentetem a mélyhűtőben mielőtt a gépbe csurgatom és kb. 20 perc alatt krémes fagylalttá kevertetem. Annyira egyszerű, hogy már Tamásom is lelkesen gyártja ezt a hűsítő finomságot. Ez a poszt most kép nélkül kerül fel, mert utazási láz vett erőt rajtam és nincs időm fotózni, viszont tudom, hogy már többen is várják :)


Hozzávalók (kb. 7 dl-hez):

0,5 l krémes joghurt
1,5 dl víz
8 dkg cukor
1 citrom
1 tk vanília eszencia








0 megjegyzés: