Recent Posts

2009. október 13., kedd

Káposztás tészta


Az egész valahol a cukrozott tojásrántottánál kezdődött egy hétköznap délelőtt, miközben a kolléganőkkel a hétvégi menüt próbáltuk megvitatni. Aztán jöttek az egyéb, nagy általánosságban megrökönyödést kiváltó étel változatok. Mint például az édes bundáskenyér, a sárgaborsó főzelék meggybefőttel, de szóba került a zserbó tejföllel.( Ez utóbbi kettőre be kell vallanom, hogy én esküszöm. Ajánlom kipróbálásra, bár vadul hangzik, de tényleg nagyon jók! ) Aztán jöttek a nagy kérdések: túrós tészta cukorral, avagy sósan, szalonna pörccel és a káposztás tészta édesen, vagy sósan, borsosan? És speciel édeskésen, rengeteg borssal. Tamásom pedig még édesebben, rengeteg cukorral. Szerencsére nem sokkal előtte készült nálunk lasagne és ha már ahhoz tésztát gyúrtam megdupláztam az adagot és csináltam kockatésztát is. A káposztát lereszeltem és jól besóztam, közben kifőztem a tésztát. Aztán zsíron cukrot pirítottam és megdinszteltem rajta a kinyomkodott káposztát, sóztam, borsoztam és készre pirítottam. Végül összekevertem a tésztával.


Hozzávalók:

tészta 

280g durum (tészta)liszt
120 g rétesliszt

6 tojás sárgája
2 egész tojás


zsír
1 kg káposzta
cukor
só, bors




0 megjegyzés: