Recent Posts

2009. október 3., szombat

Mákos guba


Amikor kifogyok az ötletekből és felteszem a kérdést Tamásomnak, hogy mit is főzzek még a következő hétre ebédre? Mákos gubát! Érkezett a válasz szinte azonnal. Már bele sem kezdek a magyarázatba mely szerint ez nem étel, legalábbis nem ebédnek való önmagában. Mint ahogy az aranygaluska és a somlói galuska sem. De végül is én kérdeztem. Így hát készítettem egy nagy adagot desszert gyanánt és megfogadtam, hogy egy darabig nem kérdezek:)
A tejet felforralom a vaníliával. Belekeverem a mézet, a citromhéjat és a porcukorral felhabosított tojássárgákat. Ezután a felkarikázott, mákkal összekevert kiflikre öntöm, amiket kivajazott jénaiba tettem. Dobálok pár kocka vajat a tetejére és előmelegített sütőben lefedve 15 percet sütöm.

Hozzávalók:

6-8 szikkadt kifli ( jó minőségű, esetleg házi)
8 dl tej
3 tojás
20 dkg darált mák
vanília eszencia, vagy vanília rúd
méz
1 citrom reszelt héja
porcukor






0 megjegyzés: