Recent Posts

2009. november 8., vasárnap

Mozzarellás csirke, sült zöldségekkel





Ez egy rendkívűl gyorsan elkészülő, hihetetlenül finom étel. A csirkemell filét felszeletelem, picit megklopfolom, majd megszórom sóval és frissen őrölt borssal. A zöldségeket megpucolom és vékony csíkokra vágom. Korábban azt mondtam volna julienne-re, de mióta a Várvizi Péter a Csillagánizs főzőiskolában megmutatta, hogy mi is a valódi julienne, erre inkább nem használnám ezt a jelzőt :)
Az iskolai élményeimről később még részletesebben is beszámolok!
A padlizsánt besózom és műanyag szűrőbe teszem. A paradicsomokat és a mozzarellát felkarikázom. És már csak az összeállítás van hátra. Egy serpenyőben olajat hevítek és a csirkemell szeletek mindkét oldalát megpirítom benne, aztán tepsibe teszem, a tetejére paradicsomot, majd sajtot teszek, megszórom oreganoval. A serpenyőbe öntök egy kevés fehérbort és 1-2 perc kevergetés után az egészet a tepsibe öntöm, majd sütőben kb. 15 perc alatt összesütöm. A legvégén lehet pár percet grillezni is. Míg a hús sül az összevágott zöldségeket kevés olajon, sóval, borssal, wokban megsütöm. A legvégén hozzáadom a maradék apróra vágott sajtot és az olajbogyót. Lehet még mellé plusz köretet tenni, de önmagában is mennyei.

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé
3-4 mozzarella golyó
2 kisebb cukkini
2 sárgarépa
2 kisebb padlizsán
1/2 póréhagyma
3-4 nagyobb paradicsom
1 csésze fekete olajbogyó
1 dl száraz fehérbor
olíva olaj
 oregano
só, bors



5 megjegyzés:

Anazar írta...

Guszta!

nelly írta...

Ugyan már vége a hétvégi főzéseknek, de a jó háziasszony előre gondol. Így aztán elmentettem ezt a gyönyörű szép pipikét a jövő hét végi asztalomra. Hála Istennek, és persze Neked is, ez nem olyan bonyolult recept, és a családom szereti a mozarellát, na meg a csirkét is. Én pedig majd igyekszem nem elrontani. Köszönöm.

Caviar et Lentille írta...

Kedves Nelly!

Biztos vagyok benne, hogy nem fogod elrontani és besöpörheted érte a Családod dícséretét :) Jó főzőcskézést Neked!

Névtelen írta...

Hurrá ! Siker elkészítettem finom volt .Mind megettük. Apának is ízlett ,máskor is készíthetem :mondta Én:)

Caviar et Lentille írta...

Nagyon örülök!
Én:)