Recent Posts

2009. december 9., szerda

Chilis kukorica krémleves





Bizony egy újabb leves! :) Tamásom nagyon szereti a kukoricát. Legyen majonézes saláta, vagy rizsbe kevert változat, még a melegszendvicset is szereti feldobni vele. Neki álmodtam ezt a receptet.
A kukoricát egy sütőpapírral bélelt tepsibe szórtam és 180 fokon addig sütöttem, míg finoman elkezdett illatozni. Ezt kb. 15- 20 perc volt. Egy lábosban olaj és vaj keverékére dobtam a felkarikázott újhagymát, az apróra vágott vöröshagymát és a felkockázott sárgarépát. Pár perc után hozzákevertem a kukoricát , megszórtam tört chilivel, frissen őrölt borssal és sóval majd épp csak annyi alaplével öntöttem fel, hogy ellepje és lefedve puhára főztem. Hozzáadtam az apróra vágott petrezselymet, a krémsajtot, a tejet és botmixerrel simára kevertem. A kóstolgatás után megszavaztam neki még egy fél citrom levét és némi sót.
Kellemesen csípős, picit pikáns krémleves lett.
Legközelebb valószínűleg át is fogom passzírozni, mert engem picit zavart, hogy a kukoricahéjától nem volt teljesen sima a leves. 




Hozzávalók (4 személyre )


500 g kukorica
1 cs újhagyma
1 kisebb vöröshagyma
1 kis sárgarépa
200 g tejszínes krémsajt
1 l alaplé
1 dl tej
petrezselyem
só, bors, chili
citrom
olaj
vaj


0 megjegyzés: