Recent Posts

2010. február 10., szerda

Mandulatorta gránátalma mártással

És akkor jöjjön az első elkészített recept a Casa Moro-ból. Még mindig születésnap, de most már ünneplés baráti körben. Az egyik desszert ez a hihetetlenül egyszerű mandulatorta volt, amit gránátalmás öntettel tettem különlegessé.
A tojások fehérjéből pici sóval kemény habot vertem, majd hozzáadtam az olíva olajat, a tojások sárgáját és a cukrot. Végül hozzászitáltam a lisztet és belekevertem a mandula 2/3-ad részét. Egy 28 cm-es kiolajozott tortaformába öntöttem és rászórtam a maradék mandulát. 180 fokon 20 perc alatt aranyszínűre sütöttem. Mikor betoltam a sütőbe átfutott az agyamon, hogy kihagytam belőle a sütőport, de nem tévedés, nincs benne! 
A recept szerint vadrozmaringból, kakukkfűből és rózsabimbókból főzött mártással kellene enni, de a hozzávalókat tekintve komoly akadályokba ütköztem. Így rögtönöztem egy fantasztikus mártást hozzá. Mézet és balzsamecetet összeforraltam, hozzáadtam egy evőkanál vörösbort és egy gránátalma magjait, egy csipet kakukkfüvet és két rozmaring bóbitát, majd lefedve főztem pár percig. A gránátalma még picit ropogós maradt, a szósz pedig pikáns és édeskés egyszerre. Összességében fantasztikusan finom és fél óra alatt kész!



Hozzávalók :

150 ml extra szűz olíva olaj
4 tojás
100 g liszt átszitálva
165g világos barna cukor
200 g héj nélküli mandula különböző méretűre őrölve, szeletelve


0 megjegyzés: