Recent Posts

2010. február 26., péntek

Szénégetőné spagettije

Nem titok, hogy Tamásommal egy helyen is dolgozunk. Kapcsolatunk hajnalán egyik nap saját készítésű ebéddel lepett meg. Carbonara spagettit kaptam méghozzá szívekkel díszített tányéron :) Kétségkívül más recept alapján dolgozott, de az volt életem legfinomabb ebédje! 


Egy ideje úgy alakítom a heti menüt, hogy legyen egy "tésztanap" és egy "főzeléknap". A heti tésztaebédünk annak a spagettinek a megidézésére készült.
Gyönyörűséges pancettát kaptam, amit kis kockákra vágtam és kevés olíva és vaj keverékén megpirítottam. Hozzáadtam a kifőtt spagettit és még 1-2 merőkanálnyit a tészta főzőlevéből. A tojássárgákat összekevertem a reszelt parmezánnal és pár perc után hozzákevertem a tésztához. Ekkor már elzártam alatt a gázt és folyamatosan kevergettem, rázogattam. A lényeg, hogy ne csapódjon ki a tojás, főleg ne legyen belőle sült tojásos tészta, hanem csak szépen vonja be a tésztaszálakat. Végül hozzákeverek még egy adag parmezánt és megszórom jó sok frissen őrölt fekete borssal. Só csupán a tészta főzővizébe került!




Hozzávalók:( 4 személyre)

500 g spagetti vagy linguini
150 g húsos szalonna ( pancetta, kolozsvári )
4 tojás sárgája
100 g parmezán 
olíva 
vaj







0 megjegyzés: