Recent Posts

2010. április 26., hétfő

Briós



A húsvéti kalács receptemet módosítottam, ehhez a brióshoz. Így akár le is fagyaszthatom és este elővéve meg is van oldva a reggeli kérdése. 
A lisztet egy nagyobb tálba szitálom a közepébe egy mélyedésbe öntöm a langyos tejben, kevés cukorral felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót. Alaposan összegyúrom, aztán meleg helyen 2 órát kelesztem. Én a sütőt szoktam felmelegíteni 40 fokra, aztán elzárom és letakarva belehelyezem a tésztát. Ezután 8 egyenlő részre szedem és vékony hengereket sodrok belőlük, amiket aztán csiga formában feltekerek. Letakarva pihentetem 30 percet. Közben előmelegítem a sütőt 180 fokosra, a briósok tetejét megkenem tojássárgájával és alaposan megszórom kristálycukorral. Kb. 20 perc alatt készre sütöm. 


Hozzávalók:

500 g liszt
2 felvert tojás
100 ml tejszín
50 ml min. 2,8 %-os tej
10 g élesztő
100 g cukor
1 kk só
125 g vaj
3 ek olaj

1-2 tojás sárgája
cukor






0 megjegyzés: