Recent Posts

2010. április 22., csütörtök

Medvehagymás baguette

Tudom, tudom. De kitartás, legnagyobb sajnálatomra nem is olyan sokára vége a szezonnak és akkor jönnek újra a medvehagyma mentes posztok! 
Azért, hogy ne legyek unalmas lenne itt még valami fontos. Mégpedig a jó minőségű (kenyér)liszt kérdése.
A lisztről nekem mindig az a cinkos összekacsintás Anyuval és "jajmármegint!" felkiáltás jut eszembe, mikor Nagyikám elküldött minket lisztért, mert már "csak" 10 kiló volt otthon, de kikötötte, hogy csakis Komáromi lisztet hozzunk! Ha Anyuval még a 3. boltban sem kaptunk, akkor már azon viccelődtünk, hogy mese nincs, mennünk kell Komáromba lisztért! Azóta is sokszor meséltem, hogy milyen "háklis" is volt az én Nagyim. 
És akkor tessék! Egy ideje már nekem is van ilyen fejlövésem :) Én a Tótkomlósi kenyérlisztre esküszöm. És szerencsémre az internet világában, már kicsit sem nehéz feladat egy pesti lánynak Békés megyei liszttel sütnie. Többen is kérdeztétek már, hogy hol és milyet veszek. Ajánlom a helyet sok szeretettel, mert tényleg kivételesen jók a lisztjeik. Én kézzel dagasztok és már a tapintásra is egészen különleges.

A mostanában oly kedvelt baguette receptemet használtam itt is, de az egyszerűbb tárolás kedvéért ( ugyanis a hosszú kenyerek nem fértek el egészben a kenyértartónkban) 6 rövid baguett-et készítettem. A formázás előtt friss, aprított medvehagymát gyúrtam a tésztába. Nagyjából 8-10 levél elegendő 6 mini baguette vagy 3 normál "medvehagymásításra" :)




2 megjegyzés:

Emese írta...

Ne ne ne! Ne hagyd abba a medvehagymás recepteket! Imádom!
A hét végén megyünk a kedvenc lelőhelyünkre egy nagy "szüretre", és utána indul az új receptek kipróbálása. Egész Kistarcsa hagymaillatban fog úszni. Egyedül a reggeli kakaómra nem szórok majd.:-)

Caviar et Lentille írta...

Rendben, úgyis terveztem még a tartósításáról is beszámolni:) Akkor el kell kezdenem a kollegáimmal is etetni, hogy ne csak én árasszam az enyhe fokhagyma illatot, mert a folyamatos nyitott ablaknál ücsörgéshez még elég hűvös van :)