Recent Posts

2010. június 11., péntek

Mangó sorbet


Ez már a forró nyári napokra készülvén született. Félérett mangó a legjobb hozzá, mert az már kellően édes, de még megvan az a kellemes savanykás íze is, ami igazán jól érvényesül ebben a jéghideg frissítőben. Nekem a thai mangóval a csúcs, de a bárhol kapható mangóból is fantasztikus! A színe pedig a cékla sorbet-ével vetekszik. Nem is tudtam ellenállni egy közös fotónak! :)
Cukorszirupot főzök és lehűtöm. Mivel remekül tárolható érdemes a hűtőben tartani belőle, így ha váratlanul fagylaltot ennénk elég csak a többi hozzávalót belekeverni és feltéve, hogy semmiféle meleg dolog nem került bele, máris tölthetjük a gépbe és akár fél órán belül hűsíthetjük is magunkat vele!
A mangókat meghámozom és a magját körbevágva lefejetem a gyümölcshúst. Kis kockákra vágom és botmixerrel krémesre keverem. Hozzáöntöm a hideg szirupot, összemixelem és gépbe töltöm. Ha nem hideg a szirupom, akkor előtte természetesen lehűtőm, majd hűtőbe teszem min. 6 órára. Ha túl érett mangót kapok, akkor egy citrom levét is hozzákeverem.
 
 Hozzávalók:

3 mangó
200 g cukor
50 g aranyszirup ( Ázsia Bt. )
600 ml víz



0 megjegyzés: