Recent Posts

2010. július 29., csütörtök

Majonézes, füstölt padlizsánkrém

Nálam ez lett az új szerelem. Mielőtt Tamásom kiborulna, pontosítok. A kedvencem a padlizsánkrémek közül. Korábban mindig a sütőben készítettem és mivel az erkélyen nem merek beüzemelni egy faszenes grillsütőt, így a füstös íz eléréséhez gondoltam feláldozom a gázfőzőlapom. Mint utólag kiderült nem is volt igazi áldozat. Sikerült a gázrózsát teljesen körbeborítanom alufóliával és a végén nagyjából 2 perc takarítással megúsztam a dolgot. Legutóbb kicsit puhább padlizsánokat kaptam és azokat kb. 8-10 percig kellett csak nagy lángon sütögetni, időnként megforgatva. Nálam ez is emellett a verzió mellett szól, főleg kánikulában. Mikor már teljesen puha volt gyorsan hideg víz alá tartottam meghámoztam és műanyag szűrőbe tettem. Fakéssel kicsit összevagdostam, aztán minimum fél órát hagytam csepegni. 
A tojássárgákhoz vékony sugárban hozzácsorgattam az olaj felét és közben folyamatosan kevergettem. A majonézt sóval, fehér borssal, mustárral és citromlével ízesítettem. Cukrot nem tettem bele, mert a füstöléstől épp eléggé édeskés a padlizsán. Ezután apránként a padlizsánhoz kevertem a maradék olajat. Végül összekevertem a két masszát és belekevertem az apróra vágott snidlinget. Friss kenyérrel, pirítóssal és paradicsommal valami isteni! 

Hozzávalók:

3 közepes padlizsán
2 tojássárgája
100 ml olíva olaj
100 ml kukorica olaj (bármilyen semleges ízű jó!)
1 tk dijoni mustár
1 citrom

fehér bors
snidling









0 megjegyzés: