Recent Posts

2010. július 22., csütörtök

Pisztácia fagylalt


Tudom a pisztácia nem olcsó, de így lesz tényleg pisztácia ízű a fagylalt! :) 

100 g pisztáciát egy serpenyőben átmelegítettem pár perc alatt. Mikor kihűlt, késsel felaprítottam. Ez lesz a végén a díszítés.
A többi pisztáciát robotgépben krémesre turmixoltam. A tejet, a vizet, a tejport és szőlőcukrot simára kevertem, majd 40 fokosra melegítettem. ( Hőmérő nélkül: ez a "kellemes meleg" állapot) 
A tojássárgákat összekevertem a cukrokkal, aztán folyamatos keverés mellett hozzáöntöttem a tejet. Visszaöntöttem az egészet a tejes lábosba, belekevertem a pisztácia masszát és 85 fokosra hevítettem. ( még épp nem forrt! ) Gyorsan lehűtöttem, aztán hűtőbe tettem 6 órára (min.6h), majd fagylaltgépbe töltöttem. 


Hozzávalók :

300 g tisztított pisztácia
320 g 3,6%-os tej
340 g víz
60 g zsíros tejpor
140 g szőlőcukor
60 g finom kristálycukor
30 g invertcukor ( Arany szirup, félig invertált cukor, Ázsia Bt. )
2 tojás sárgája
1 csipet só

0 megjegyzés: