Recent Posts

2010. szeptember 8., szerda

Újra a tettek mezején

Mielőtt bárki is irigykedne elárulom, hogy nem egy hosszúra nyúlt nyaralás volt a hallgatásom oka. Egész egyszerűen annyi munkám lett és olyan rég volt már a tavalyi nyári feltöltődés, hogy esténként leginkább csak bámultam ki a fejemből. Mindeközben pedig megvettük életünk első közös autóját. Na, ezért lehet irigykedni! :) A választás jóval több időt és utánajárást vett igénybe, mint gondoltuk. Ja, hát ha az ember nem egy autószalonba sétál be a legújabb csodajárgányért! :) Bár csodának csoda, csodaszép. Nekünk mindenképp. Előre is elnézést kérek, de muszáj leírnom a nevét. Kisszaros. Tamásom persze kiakadt, hogy miért is illetem ilyen pejoratív jelzővel, de végül be kellett látnia, hogy találó a név és igenis lehet kedvesen is mondani :) Az történt ugyanis, hogy mi csodakocsinkat minden egyes madár megtiszteli. És komolyan figyelem a többi kocsit a parkolóban, de nincs még egy ilyen szerencsés. 
Természetesen azóta muszáj kisebb-nagyobb kirándulásokat tenni vele. Nos, így nyaraltunk mi idén egy hétvégét Kehidakustyánban, egyet Balatonszemesen és 1 hetet az Őrségben. Főzni nem főztem, ellenben volt szerencsém a Kistücsök étteremhez, ahol elfogultság nélkül állíthatom, hogy lenyűgöző élményben volt részem. Mind az ételek tekintetében, mind a vendéglátás páratlan színvonalában. Meglátogattuk Légli Géza bor manufaktúráját Szőlőskislakon, ahol beszerezhettem pár palackkal az egyik kedvenc boromból. Egész véletlenül bekavarodtunk Nagyszakácsira a szakácsverseny idején és jóval tudatosabban Káptalantótira, a biopiacra. És végül megkóstolhattam életem első, de biztos nem utolsó dödölléjét az Őrségben. 
Igen én is látom :) Az imént leírtakból úgy tűnhet, hogy kissé a gasztronómia köré szerveztem a nyaralásunkat, de igazából csak igyekeztünk minél több élményt gyűjteni a nálunk megszokott aktív pihenés során.
A Gosztolán töltött nyaralásunkról (telelésünkről) írok hamarosan bővebben, hisz ez volt a leghosszabb nem munkával töltött időszak és főként azért, mert képtelen vagyok magamban tartani a véleményem. Utána pedig, reményeim szerint ismét a megszokott ütemben jönnek a receptjeim.  




0 megjegyzés: