Szabó T. Anna: Fénykör Szép asztalkánk, terülj-terülj, gyertya, te
középre kerülj, lobogj vonj be fénykörödbe, hadd legyünk itt mindörökre.
Fény kör az...
Recent Posts
2010. június 11., péntek
Mangó sorbet
Bejegyezte:
Caviar et Lentille
Ez már a forró nyári napokra készülvén született. Félérett mangó a legjobb hozzá, mert az már kellően édes, de még megvan az a kellemes savanykás íze is, ami igazán jól érvényesül ebben a jéghideg frissítőben. Nekem a thai mangóval a csúcs, de a bárhol kapható mangóból is fantasztikus! A színe pedig a cékla sorbet-ével vetekszik. Nem is tudtam ellenállni egy közös fotónak! :)
Cukorszirupot főzök és lehűtöm. Mivel remekül tárolható érdemes a hűtőben tartani belőle, így ha váratlanul fagylaltot ennénk elég csak a többi hozzávalót belekeverni és feltéve, hogy semmiféle meleg dolog nem került bele, máris tölthetjük a gépbe és akár fél órán belül hűsíthetjük is magunkat vele!
A mangókat meghámozom és a magját körbevágva lefejetem a gyümölcshúst. Kis kockákra vágom és botmixerrel krémesre keverem. Hozzáöntöm a hideg szirupot, összemixelem és gépbe töltöm. Ha nem hideg a szirupom, akkor előtte természetesen lehűtőm, majd hűtőbe teszem min. 6 órára. Ha túl érett mangót kapok, akkor egy citrom levét is hozzákeverem.
Hozzávalók:
3 mangó
200 g cukor
50 g aranyszirup ( Ázsia Bt. )
600 ml víz
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése