Szabó T. Anna: Fénykör Szép asztalkánk, terülj-terülj, gyertya, te
középre kerülj, lobogj vonj be fénykörödbe, hadd legyünk itt mindörökre.
Fény kör az...
Recent Posts
2010. március 8., hétfő
Bácskai rizottó
Bejegyezte:
Caviar et Lentille
Nem elírás. Tényleg rizottó és tényleg bácskai. Az általam amúgy igen kedvelt bácskai rizseshúst gondoltam picit tovább a rizottó mániámra való tekintettel.
A hagymát összevágtam és olajon megdinszteltem. Beledobtam a paprikaszeleteket, aztán hozzáadtam az összevágott húst és jó pár percig sütögetem, ritkán átkeverve. majd sóztam, megszórtam a pirospaprikával, beletettem a paradicsomot, a paradicsom pürét és pár perc múlva a rizst. Nyakon öntöttem a borral és miután az alkohol elillant belőle elkezdtem adagolni hozzá az alaplevet. Nem kevergettem folyamatosan, mint egy normál rizottót, de azért az újabb adag alaplé hozzáöntése után mindig kevertem egy-két percig. A legvégén levettem a tűzről és 2 perc pihentetés után beledobáltam a hideg vajkockákat és még egyszer alaposan átforgattam. Parmezánt nem használtam és talán pont emiatt másnap melegítve is mennyei volt.
Hozzávalók ( 4 személyre )
800 g sertés lapocka
400 g arborio rizs
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 paprika
1 paradicsom
2 ek paradicsom püré
1 dl száraz fehérbor
70 g vaj
olaj
pirospaprika
só
bors
600 ml szárnyas alaplé
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése