Recent Posts

2010. március 8., hétfő

Bácskai rizottó



Nem elírás. Tényleg rizottó és tényleg bácskai. Az általam amúgy igen kedvelt bácskai rizseshúst gondoltam picit tovább a rizottó mániámra való tekintettel. 


A hagymát összevágtam és olajon megdinszteltem. Beledobtam a paprikaszeleteket, aztán hozzáadtam az összevágott húst és jó pár percig sütögetem, ritkán átkeverve. majd sóztam, megszórtam a pirospaprikával, beletettem a paradicsomot, a paradicsom pürét és pár perc múlva a rizst. Nyakon öntöttem a borral és miután az alkohol elillant belőle elkezdtem adagolni hozzá az alaplevet. Nem kevergettem folyamatosan, mint egy normál rizottót, de azért az újabb adag alaplé hozzáöntése után mindig kevertem egy-két percig. A legvégén levettem a tűzről és 2 perc pihentetés után beledobáltam a hideg vajkockákat és még egyszer alaposan átforgattam. Parmezánt nem használtam és talán pont emiatt másnap melegítve is mennyei volt. 


Hozzávalók ( 4 személyre )


800 g sertés lapocka
400 g arborio rizs
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 paprika
1 paradicsom
2 ek paradicsom püré
1 dl száraz fehérbor 
70 g vaj
olaj
pirospaprika

bors
600 ml szárnyas alaplé



0 megjegyzés: