Szabó T. Anna: Fénykör Szép asztalkánk, terülj-terülj, gyertya, te
középre kerülj, lobogj vonj be fénykörödbe, hadd legyünk itt mindörökre.
Fény kör az...
Recent Posts
2010. március 11., csütörtök
Oilo aglio aszalt paradicsommal
Bejegyezte:
Caviar et Lentille
Maradékok hasznosítására is tökéletesen alkalmasnak bizonyult a nemrég bevezetett "tésztanapunk". Azt történt ugyanis, hogy fusiliből és pennéből is csupán egy személynek elegendő volt otthon. Mivel a főzési idejük azonos volt, így oilo aglio pefu-ra is keresztelhető ebédet készítettem belőle.
Míg a tészták főttek, egy serpenyőbe olíván megfuttattam az apróra vágott fokhagymát és az összevágott, olajban eltett házi aszalt paradicsomot. Hozzáadtam a tésztát, alaposan átforgattam, hozzáadtam a reszelt parmezánt és megszórtam a vágott petrezselyemmel.A tészta főzésével együtt mindössze fél óra és még az elfekvő készletet is hasznosítottam. :)
Hozzávalók ( 2 személyre )
220 g tészta
3-4 gerezd fokhagyma
olíva olaj
aszalt paradicsom
petrezselyem
50 g parmezán
só
1 megjegyzés:
az ilyesmi nálunk is nagyon megy. söt egyszemélyes vacsorának is tökéletesen megfelel.
Megjegyzés küldése