Recent Posts

2009. október 17., szombat

Csirketorta


Ez aztán húsimádók tortája. Nálunk nagy sikert aratott, egyszerűsége ellenére számtalan módon variálható.
Az alap a bacon, a csirkemell vagy combfilé, a tarja, a tojás és a sajt. Egy magas kör alakú jénai edényt kibélelünk szeletelt bacon szalonnával oly módon, hogy a szélein túl lógjanak. Ezután lisztbe, tojásba és reszelt sajtba forgatott hússzelet következik, majd egy réteg tarja, aztán ismét csirke és így tovább. A maradék tojással leöntöm, majd tetejére visszahajtom a bacont és ha szükséges még be is fedem pár szelettel. Forró sütőben 50 percig sütöm, a legvégén fedél nélkül.
Só nem kell bele, de bors mehet nyugodtan. Megbolondítható még jó zsíros tejföllel vagy tejszínnel. Csinálhatjuk többféle sajttal, sajtkrémmel. Tarja helyett sonkaszelet, vagy bacon is használható és természetesen ízlés szerinti fűszerek. Igazán különleges tud lenni kevés friss rozmaringtól. Ekkor mindenképp tejszínt használok, valamilyen camembert vagy kékpenészes sajtot és hajszál vékony alma vagy körteszeleteket. Ez a mostani pedig a töki pompos szénhidrátmentes változata lett, mert vékony karikára vágott vöröshagymát és kevés tejfölt tettem a rétegek közé.
Tortaszelet formájában melegen és hidegen is egyaránt mennyei!




0 megjegyzés: