
A darált pulykahúsból pörköltet készítek. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megfuttatom, hozzádobok egy-egy felaprított paprikát és paradicsomot, szórok rá kevés édes pirospaprikát, ráteszem a húst, sózom, borsozom, reszelek rá fokhagymát, adok hozzá egy csipetnyi őrölt köményt, aztán hozzáöntök egy csésze rizst és végül öntök alá annyi vizet, hogy ellepje. Fedő alatt 15 percet főzöm, aztán leveszem a tűzről, jól betakargatom és hagyom párolódni, hogy a rizsszemek magukba szívhassák a pörkölt szaft egy részét. Közben a zsenge vajbabot megpárolom. Mikor mindezzel megvagyok egy nagyobb jénait kivajazok és rétegezve lerakom a zöldbabbal kezdve és befejezve. A tetejére tejfölt és valamilyen semleges ízű reszelt sajtot teszek és 180 fokon addig sütöm, míg a sajt egy kis színt kap.
Persze végül csak nem bírtam magammal és dobtam pár ág friss tárkonyt és fokhagymát a zöldbab főzővizébe. De ettől ez még egy szimpla rakott zöldbab maradt :)
Hozzávalók:
1 kg zsenge vajbab
60 dkg darált pulykahús
200 ml rizs
4 gerezd fokhagyma
4 gerezd fokhagyma
1 közepes fej vöröshagyma
pirospaprika
1 db paprika
1 db paradicsom
tárkony
őrölt kömény
olaj
vaj
só, bors
tejföl
reszelt sajt 
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése