Recent Posts

2009. június 18., csütörtök

Kovász II.

Korábban a fehér kenyérnél már írtam erről a kovászról. Nos, azóta ebből is csücsül egy adag a hűtőmben, amit így használat előtt csak frissíteni kell. 1 dkg élesztőt összekevertem 1,2dl langyos vízzel, 2 kk mézzel és 15 dkg liszttel. Nagyjából 12 óráig hagytam, aztán megint megkevertem és hagytam újra felfutni. Utána hozzákeverek pár ek lisztet és kétszer annyi vizet. Ha nem akarom használni, akkor beteszem a hűtőbe és csak használat előtt veszek ki belőle. Akkor felfrissítem liszttel és vízzel és pár óra alatt újra használható.
Én két hetente mindenképp frissítem oly módon, hogy összekeverem kiöntöm a felét és teszek bele 5 ek liszet és 10 ek vizet.



0 megjegyzés: