Recent Posts

2009. november 28., szombat

Gulyásleves

Nem kell megijedni, ígérem nem csak levesek lesznek mostantól. De a számomra legkedvesebb mégse maradhat ki! Az igazi bográcsban lenne, de azért így sem rossz. Nincs is ennél jobb egy borongós, hűvös napon, utána pedig frissen sült fánk, palacsinta vagy épp túrós batyu. :)

A hagymát a zsíron megpárolom, majd hozzáadom a kockára vágott húst, a paradicsomot, a paprikát, majd ha kifehéredett megszórom a pirospaprikával, hozzáadom a fűszereket és a zöldségeket. A sárgarépából egy maréknyit, a fehérből pedig mindet szándékosan apróbbra vágom, hogy az a végére szétfőve sűrítse a levesem. ( A zellerzöldet egészben teszem bele és a végefelé egyszerűen kidobom a vastag szárát. )Felöntöm vízzel és lefedve, lassú tüzön főzöm. Félidőben hozzáadom a krumplit, a végén pedig a csipetkét is belefőzöm.
Friss, fehérkenyérrel és erőspaprikával tálalom.  


Hozzávalók ( 4 személyre )

1 kg marhalábszár
2 fej vöröshagyma
3 sárgarépa
1 fehérrépa
3-4 szem krumpli
zellerzöld
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors
őrölt kömény
zsír

0 megjegyzés: