Ez a leves akkor készült mikor még volt konyhám. Régi szép idők..., :) Ám arra gondoltam, hogy addig is míg újra fakanalat ragadhatok jöjjön egy két korábban készült ételt.
Már írtam róla, hogy újabban leveses lettem, a piacon pedig gyönyörűséges karfiolok kellették magukat pár hete. A bevásárláskor még normál karfiol leves volt a fejemben, ám végül ez lett belőle.
Családom férfi tagját nem avattam be előre a leves mibenlétébe, így előzvén meg az előítéletét, amit a karfiol és ráadásul krém!leves elnevezés kiváltott volna. A végeredmény pedig bekerülhetett a "ilyet máskor is főzhetnél " csoportba! :)
Családom férfi tagját nem avattam be előre a leves mibenlétébe, így előzvén meg az előítéletét, amit a karfiol és ráadásul krém!leves elnevezés kiváltott volna. A végeredmény pedig bekerülhetett a "ilyet máskor is főzhetnél " csoportba! :)
A póréhagymát apróra vágtam és kevés olíva olajon megfutattam. Hozzáadtam a kockára vágott répát, a zellerszárat, sóztam, borsoztam, megszórtam kevés szerecsendióval és kevés vízzel félig megpároltam. Ekkor hozzáadtam a rózsáira szedett karfiolt és annyi vizet, hogy ellepje, majd lefedve puhár főztem. A legvégén hozzáadtam egy nagy csokor összevágott petrezselymet és botmixerrel pépesre kevertem. Végül tejfölt kevertem hozzá és fűszervajon pirított zsemlekockával tálaltam.
Nem használtam lisztet, mert sok volt a karfiol és épp elég sűrű lett így is.
Nem használtam lisztet, mert sok volt a karfiol és épp elég sűrű lett így is.
Hozzávalók:
1 nagyobb karfiol
3 közepes sárgarépa
1 fehérrépa
1-2 zellerszár
1-2 zellerszár
kb. "15-20 centi" póréhagyma
só, bors
őrölt szerecsendió
4 dl tejföl
1 nagy csokor petrezselyem
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése