Lassan ideje visszatérni a hétköznapok rendszerébe. Véget kellene vetni a folyamatos zabálásnak, de ugyebár az nem is olyan egyszerű. Igaz megfigyeltem magamon, hogy a könnyedebb ételeket kívánom, de azt 2 óránként. :) Még mindig rizottó lázban égek, így Tamásom nagy örömére gyakran kerül az asztalra mostanság. Csakúgy, mint a panna cotta különféle öntetekkel. Legutóbb épp a házilag gyártott sült eperdzsememmel.
Ebbe a tejszín mellé kókusztej került valamint a lime-ok lereszelt héja és a leve is. Mind az eper, mind a lime fantasztikus a kókusszal és az eper édességét remekül ellensúlyozza a pikáns lime.
A tejszínt és a kókusztejet összeforralom, ízesítem cukorral és tűzről levéve belekeverem a lime héját és levét. Kb. fél óra múlva hozzákeverem a beáztatott zselatinlapokat, poharakba öntöm és 1 napra a hűtőbe teszem. Eperdzsemmel tálalom.
Hozzávalók : ( 6 személyre )
500 ml tejszín
250 ml kókusztej
2 lime
6 lap zselatin
1-2 ek cukor
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése