Recent Posts

2009. április 28., kedd

Csirkemell almával, vilmos körtével és camemberttel




A Nők Lapjában múlt heti számában olvastam ezt a receptet. Pár hónapja nagy sikert aratott nálunk a bundázott-rántott változata, de hétköznap estére határozottan jobb ez a verzió. Az eredeti recept csak almát ír, de nem tudtam ellenállni a hétvégén a piacon gyönyörűen pirosló vilmoskörtéknek sem.
A csirkemell szeleteket már reggel indulás előtt sóztam, borsoztam, így mire hazaértem már csak sütnöm kellett. 2-3 percet mindkét oldalán. Közben az almát és a körtét cikkekre, majd félbe vágtam és kevés vajon pár perc alatt megpároltam. Adtam hozzá sót, kevés fahéjascukrot és fél dl fehérbort. Egy nagy tepsibe leraktam az elősütött csirkemell szeleteket, ráhalmoztam az almás-körtés egyveleget és camembert szeleteket, darabokat. Épp csak addig grilleztem, míg a sajt megpirult.
És bár nem feltétlen ez a legjobb köret hozzá, de a tavaszra való tekintettel medvehagymás, petrezselymes újkrumplival tálaltam.

Hozzávalók 2 személyre:

2 nagy csirkemell
1 doboz camembert
2 körte
2 alma
olívaolaj
vaj
fahéjascukor
só, fehér bors
fehér bor

0 megjegyzés: