Recent Posts

2009. május 26., kedd

Eperdzsem, eperdzsem...,

Nálam a hétvégén kezdetét veszi a befőző szezon, ami nagyjából ősz végén ér véget. Na, azért ez nem azt jelenti, hogy mostantól őszig mindent befőzők, ami csak kapható. Egyrészt mert korlátozott a tárolásra alkalmas helyem, másrészt a potenciális fogyasztók száma is mindössze kettő velem együtt :) De annyi üvegnek azért mindenképp szorítok helyet, hogy ne kelljen ráfanyalodjunk a bolti dzsemekre, savanyúságokra és paradicsomszószokra.
Így hát kezdem az eperrel, amiből idén több félét is készítek. Lesz sima, lesz rebarbarával ízesített, lesz konyakkal bolondított, sült és természetesen a nemrég olvasott zöld borsos eperdzsem. És talán kipróbálom Fűszeres Eszter rebarbara chutney-ját is.
A végeredményről jövő héten beszámolok!



0 megjegyzés: