Recent Posts

2009. augusztus 7., péntek

Dubrovnik vs Kréta

Még soha ennyire határozatlan nem voltam a nyaralást illetően. Legkésőbb tavasszal már lelkesen tervezgetek, de idén meg voltam lőve. Kitaláltuk, hogy legyen Görögország. Mint már korábban is említettem, nálam ez volt az első év, hogy felmerült mint lehetőség. Remek, az ország eldöntve, na de mégis sziget vagy szárazföld? Begyűjtöttünk egy csomó prospektust, hogy ihletet kapjunk, kérdezgettünk korábban ott nyaralókat, de csak nem akart eldőlni a dolog. Kedves barátaink Krétán töltöttek 1 hetet nemrég, gondoltuk megvárjuk az élménybeszámolójuk, aztán keresünk majd egy last minute utat.
Bár mindenkitől csupa jót hallottunk, elvagyok ragadtatva a kék-fehér házaiktól, ódákat regélnek az ott élők kedvességéről, a konyhájukért pedig egyenesen rajongok, mégis egy reggel arra ébredtem, hogy nem szeretnék oda menni. Sőt, az is azonnal megvolt, hogy akkor hová is menjünk. Dubrovnik. Pár éve mikor Primostein-ben nyaraltam, már kacérkodtam a gondolattal, hogy le kéne menni Horvátország legdélebbi csücskébe, de onnan nem lett volna értelme egy egynapos kirándulásnak, így végül csak Split-ig kirándultam. Emlékszem akkor arra gondoltam, majd jövőre Dubrovnik, de aztán valahogy elmaradt.
Szerencsémre Tamásom megértően bólogatott mikor ébredés után neki szegeztem a kérdést, hogy mit szólna, ha kihagynánk Görögországot és helyette megnéznénk Dubrovnikot?
Nagyjából 3 nap alatt megszerveztem az utunkat. Tudok én, ha akarok! :)
Mivel a repülő horrorisztikusan drága, vagy mert megviseltek az elmúlt időben lepotyogó gépek, így vonattal megyünk. Méghozzá hálókocsissal! Vagy ez csak az én fejemben romantikus?:) 13 nap Mlini-ben, ami 11 km-re van Dubrovniktól és egy bájos vizimalmokkal, patakokkal és kacsákkal tarkított település. Hazafelé pedig megszakítjuk az utazást és 3 napot még eltöltünk Split-ben is, ahonnan Trogirba és a kastélyok öblébe terveztem kirándulást.
Elolvastam mindent, amit csak találtam a környék látnivalóiról, komplett útitervet készítettem.
Az utunkról majd részletesen beszámolok és igyekszem szépséges fotókkal is illusztrálni az útinaplóm. Addig is még hátra van 11 nap...,



6 megjegyzés:

timus írta...

Azt hiszem, én is inkább Dubrovnikba mennék :D. Jó utat, és sok isteni fagyit kívánok!

Ui.: nagyon szép a blogod.

Caviar et Lentille írta...

Köszönöm szépen :)
Reméltem, hogy kapok megerősítést a döntésem helyességét illetően :)

Sáfránysárkány írta...

SZia!
Iliada lelőhely: Auchan, van olivabogyó is tőlük, az is zseniális. Különben a görög konyha a kedvenem, és az országban sem tudsz csalódni, biztosan nagyon jó lesz, és a legjobbakat nyaralás alatt is náluk ettem mindig, egy csomó receptet is ott tanultam, abba is hagyom, mert oldalakon keresztül tudnám sorolni a klasssz élményeket...

Caviar et Lentille írta...

Köszönöm, már sikerült is beszereznem! :) De azért továbbra is aggódom, hogy ki akarják vonni a forgalomból, mert az Auchan-ba is csak pár üveg volt, igaz az épp féláron :)

Kriszta írta...

Dubrovnik csodálatos, jól választottatok. Jó volt olvasni az élménybeszámolód, kicsit felidéztem a saját nyaralásunkat.
Kréta óriási sziget és inkább olyan a hangulata mint a kontinens tengerpartjának. Én sokkal jobban kedvelem a kis görög szigeteket. Azok kevésbé turistásak.
Kár hogy nem írod már a blogot, egy csomó klassz receptet találtam nálad.

Caviar et Lentille írta...

Köszönöm szépen!
Az a helyzet, hogy jelenleg itthon vagyok a 10 hónapos kisfiammal és a legfőbb kihívást a " mit főzzek ma neki ebédre, amiben nincs tejtermék, tojás, cukor,..." jelenti:) De tervezem, hogy amint időm engedi folytatni fogom, mert rengeteg recept van, amit szeretnék íly módon is megőrízni és megosztani.