Recent Posts

2010. október 7., csütörtök

Csapatépítés és borkóstoló a Szél Fiainál

Ismét itt az ősz és ez egyet jelent a munkahelyemen a csapatépítéssel. Az idei helyszín Győr. És természetesen most is szeretne a társaság egy bórkóstolóval egybekötött mulatozást. A tavalyi kudarcából kiindulva joggal tarthatnék tőle, de mivel sikerült megkaparintanom a szervezés jogát, így alig várom!
Kovács Antal ajánlatára a Szél Fiai Fogadóba megyünk, Nyúlra.
A tulajdonossal, Prisztóka Tiborral a sikeres helyfoglalás után elkezdtük egyeztetni a menüt. Ő puszta jóindulatból átküldött nekem több variációt is, én meg egyre döntésképtelenebb ( és éhesebb ) lettem. Mindent akartam és lehetőleg azonnal. Így aztán mi sem természetesebb módon szombaton Tamásommal meglátogattuk, hogy megkóstolhassuk mindazt amit biztosan nem kérünk a csapattal. És ha már úgyis arra jártunk én önfeláldozó módon leteszteltem a bórkóstolót is.
Kezdeném az ételekkel. Házigazdánk szerint az étlapjuk nem követi a mai trendet, mert nem újul meg bizonyos időszakonként, „csupán” heti ajánlatokkal bővítik az állandó kínálatot. Én ennek speciel kifejezetten örülök, mert így lesz lehetőségem a többi kiszemelt ételt megkóstolni és a már megízlelt mangalica karajhoz lehet máskor is szerencsém.
És legközelebb talán a desszertre is marad kapacitásom, bár az előétel gyanánt elfogyasztott fokhagymás kacsazsírral meglocsolgatott langallóról tuti nem mondok le akkor sem! :)
Miután sikeresen halálra ettük magunkat következett a kóstoló Tibor boraiból. Biztos járt már más is úgy, hogy azt olvasta egy bor címkéjén, hogy „piros bogyós gyümölcsök illatával”, aztán felbontás után egy perc alatt kiderült, hogy sehol semmi. Nos, itt nem volt a címkére írva, még címke sem volt, de nem is kellett még mondani sem! És mégis! A ház folyóbora, a Rózsavörös Cuvée kifejezetten málnaillatú! Szégyellem magam, de a fantasztikus feketeribizli illatú bor nevét nem sikerült megjegyeznem, de egy hét és korrigálok :) A borok elnevezései egészen különlegesek ; Krém Rózsi, Peti – Fleur …; főleg ha meghallgatjuk mellé Tibor rendkívül informatív, rengeteg érdekességgel tarkított, élményszámba menő, profi előadását is. Látszik, hogy szerelmes abba, amit csinál és ez a szerelem látszik mindazon amit csinál. Már rögtön megérkezésünk után feltűnt, hogy itt tényleg minden a vendégről szól. Az egész személyzet hihetetlenül felkészült, kedves, barátságos. Olyan klassz vendéglátásban volt részünk, amit nem ártana tanítani pár étteremben, hogy aztán onnan is olyan elégedetten távozhassunk és alig várjuk a visszatérést!

1 megjegyzés:

ZsóFakanál írta...

Szia!
Tetszik a blogod, ezért ha elfogadod, megajándékozlak egy Kreatív Blogger Díjjal! A részletek a blogomon közzétéve! Üdv
Zsófakanál