Az apróra vágott salotta hagymát megfuttattam az olajon, hozzáadtam a zúzott fokhagymát, a curry pasztát majd felöntöttem az alaplével. Beletettem a cirtomfüvet, amit háromba hajtogattam és megütögettem a húsklopfolóval előtte, a lime leveleket, a galanga szeleteket és felforraltam. Leszűrtem és ízesítettem halszósszal, barnacukorral és a lime-ok levével. ( Sót nem teszek bele, és az alaplé is teljesen só nélküli! A halszósz épp eléggé sóssá teszi.)
Kb. 10 perc alatt készre főzöm a rákokat benne és végül belekeverem a kókusztejet. Ezzel már csak rövid ideig főzöm, de semmiképp sem forralom fel. Frissen összevágott korianderrel és újhagyma karikákkal tálalom.
Meglehetősen csípős és igazán különleges aromájú pikáns leves, ami a kókusztej elhagyásával a hagyományos thai csípős savanyú rákleves.
Hozzávalók : ( 4 személyre )
2 salotta hagyma
2 szál ázsiai citromfű
1 kisebb galanga gyökér
9 kaffír lime levél
4 tk piros curry paszta
3 ek olaj
9 dl húsleves
6 dl kókusztej
2 lime leve
6 ek halszósz
2 ek cukor
1 csokor koriander
1 csokor újhagyma
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése