Recent Posts

2009. december 31., csütörtök

Jövőre,Veletek, ugyanitt!

Mivel nálunk a mai nap is munkával telik egészen késő délutánig, így egy szolid, kétszemélyes szilvesztert rendezünk, hagyományos finomságokkal, tűzijátékkal, pezsgővel.



Ezúton szeretnék köszönetet mondani mindenkinek aki olvasott ebben az évben. Külön extra köszönet azoknak, akik bármilyen megjegyzést fűztek az írásaimhoz, mert az mindig hihetetlen örömmel töltött el.
Köszönet Anyukámnak a marketing tevékenységéért, amit ugyan megkértem, hogy ne tegyen, de hát az Anyukák szerencsémre már csak ilyenek! :)  
És végül, de nem utolsó sorban köszönet Tamásomnak a támogatásért, a biztatásért és a kóstolói feladatok lelkes ellátásáért :) 
Pilinszky János szavaival kívánok Mindenkinek nagyon boldog új évet!





"Szilveszterkor lépjük át az új év küszöbét, s az elmúlás szomorúságán átragyog az újrakezdés mosolya. A szilveszteri "hangulat" nagyon is összetett valami, s kivált az a hívő számára. Hála és remény, számadás és tervezgetés, mulatság és komolyság, bánat és öröm találkozója a szilveszteri "tizenkettő".
Az egyetlen ünnepünk, mely túlmutatva önmagán az egész esztendőt felidézi bennünk. Szilveszterre azt is mondhatnánk, hogy magának az Időnek ünnepe, magának a titokzatos földi Időnek a megszentelése. Épp ezért sokszor az az érzésem, hogy rosszul ünnepeljük. Tulajdonképpen csendben, szinte hallgatózva kellene fogadnunk, mint valaki a hóesés kezdetét lesi, vagy a csillagok neszére figyel, vagy mint a gazda, ki az éjszaka csendjéből a vetés növését szeretné kihallgatni.
A Szilveszter mégis a féktelen, a karneváli öröm órája lett, s mintha emögött az öröm mögött még ma is valamiféle pogány szív dobogna. Nem csoda aztán, ha újév napja sokak számára a kijózanodás szürke szomorúságával egyenlő.
Pedig gyönyörű alkalom az igaz derű s tegyük hozzá: a földi öröm számára. Mert valóban az: "földönjáró" ünnep, s ezt a "földi mosolyt" nem is szabad megtagadnunk tőle.
Tizenkét óra van. Az éjszakában most fejezte be körforgását a Föld, s most kezd egy újabb égi kör írásába. Fejünk fölött, mint forgó kristálygömb, a csillagos egyetem. De a mi szívünk e pillanatban egyedül Övé, e csodálatos mozgás, múlás és érkezés Uráé. S ezt ne feledjük el a legharsányabb szilveszteri zsivajban se: véghetetlen csendben és szelíden Isten most hajtja át csillagnyájait az óesztendőből az újesztendő mezőire."



2 megjegyzés:

Mirtse Zsuzsa írta...

"Az év mindig nyugalmasan kezdődik. Újévkor nem fogadkozom már különösebben, úgysem tartom meg egyetlenegy üres ígéretemet sem. Azért vannak alapelhatározások (különösen az egészséges életmódot illetően), amelyekhez tartani akarom magam, persze ez sem sikerül.
Valahogy mindig a következő hétre csúszik át a Nagy Álom beváltásának kezdete. Elhatározom, hogy időben lefekszem (és felkelek), naponta ötször táplálkozom (ebből legalább kétszer gyümölcsöt), és a testmozgásra is figyelek (különösen friss levegőn, hadd feszüljön a tüdő). Ehelyett hajnalban már a billentyűket verem, örülök, ha délutánra valami szilárd táplálékhoz jutok, fogalmam sincs, hány E betűt kevernek alamuszi módon a (készen kapható) szendvicsembe, és időben lefekvésről szó sincs, szinte évek óta már. Leginkább a mozgással jövök ki jól, persze fülledt tornateremben (nó élvezet, nó levegő), ahol az egy négyzetméterrel jutó élőhústömeg meghaladja az elviselhetőt. „Tyúkok a ketrecben”, mondaná minden normális gondolkodású férfi, de mindez kit érdekel, csak azok a formás izmocskák megmaradjanak…" - írta Mirtse Zsuzsa 2009. januárjának első hetében, tartok tőle, idén sem lesz másként. De kívánok Neked, kedves Heni-Kaviár, vidám, boldog új évet! Legyetek ILYENEK(!) sokáig! Szia, Zöld Szivárvány

Caviar et Lentille írta...

Nagyon szépen köszönöm és kívánok Neked én is nagyon boldog új esztendőt!