Szabó T. Anna: Fénykör Szép asztalkánk, terülj-terülj, gyertya, te
középre kerülj, lobogj vonj be fénykörödbe, hadd legyünk itt mindörökre.
Fény kör az...
Recent Posts
2010. május 31., hétfő
Mangóhab
Bejegyezte:
Caviar et Lentille
A mangóval sokáig hadilábon álltam. Nekem valahogy túlságosan illatos gyümölcsnek. Kicsit olyan, mintha parfümöt nyalogatnék. De azért időről időre próbálkozom vele. Nemrég a Csillagánizsban viszont Segal Viktor séf úr jóvoltából megismerkedtem a thai mangóval és azonnal szerelembe estem. Bár azt hiszem nem épp erre gondoltak, mikor a szerelem gyümölcse elnevezést kapta :) Fantasztikus lédús, édes, pikáns, talán a nektarinra emlékeztet, de mégis más.
A mangót meghámoztam, összevágtam és botmixerrel simára kevertem. Hozzáadtam pár csepp citromlevet. A zselatint beáztattam pár percre aztán a mangópüréhez kevertem. 2 órára a hűtőbe tettem, majd szifonba töltöttem és 2 patront tartalmát engedtem rá. Ezután hűtőbe tettem tálalásig.
Hozzávalók:
2 db thai mangó
2 lap zselatin
1/2 citrom
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése