Recent Posts

2009. július 25., szombat

Vacsorák hőség idején




Nem tudom, ki hogy van vele, de én esténként két dolgot ennék csak. Salátát és fagyit. Így most a következő pár poszt ezekről fog szólni.
Szerencsémre Tamásom azon kevés férfiak közé tartozik, aki nem menekül hanyatt homlok, ha salátát készítek. Sőt! :)
No persze az is igaz, hogy nem az ecetes lében úszkáló zöldsaláta leveleket készítek vacsorára.
Elsőként jöjjön az egyik nagy kedvencünk, nevezzük paradicsom salátának bolgár módra.
Ehhez nagyobb húsos paradicsomokat választok, amiket szép nagy karikákra szeletelek. Megmosok és ollóval beleaprítok egy nagy csokor snidlinget, ennek hiányában apróra vágott újhagyma, vagy lilahagyma is megteszi vagy akár kétféle is jöhet. A tetejére a reszelő legnagyobb lyukú részén ráreszelem a sajtot és megszórom friss vagy szárított oregánóval. Legtöbbször feta sajtot használok, de csináltam már márványsajttal is és az is mennyei volt! Időnkét dobok rá fekete olajbogyót is. Lazán összeforgatom és jól lehűtve friss kenyérrel, vagy pirítóssal tálalom. Húsimádóknak lehelet vékony sonka szeleteket is adok mellé. A legutóbb pedig, mint azt a fotó is mutatja, került bele egy fél doboz kukorica is szigorúan Tamásom kedvéért!



Hozzávalók:

4-6-8 db paradicsom (méret és étvágy szerint)
15-20 dkg feta ( nem krémfehér, hanem bolgár sós sajt, vagy görög saláta sajt LIDL)
1 csokor snidling
fekete olajbogyó
kukorica
oregano


0 megjegyzés: